Verkkouutiset

Vladimir Putin: Venäjä ryhtyy vastatoimiin jos Ukrainan EU-sopimus astuu voimaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa lähentää Ukrainaa ja Venäjää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Ukrainan presidentti Petro Poroshenko osallistuvat paraikaa Minskissä Valko-Venäjällä neuvotteluihin, joissa keskustellaan muun muassa Ukrainan kriisin ratkaisemisesta.

Poroshenko totesi Russia Todayn mukaan haluavansa verenvuodatuksen päättyvän. Hän toivoi kompromissiratkaisua konfliktiin.

Vladimir Putin ilmaisi tapaamisessa huolensa Ukrainan ja Euroopan unionin lähentymisestä.

Hän sanoi haluavansa Ukrainan ja Venäjän suhteiden vahvistuvan. Putinin mukaan tämä on kuitenkin vaikeaa, jos Ukrainan ja EU:n yhteistyön syveneminen jatkuu.

”Moskovan on ryhdyttävä vastatoimiin, jos Ukrainan ja EU:n yhteistyösopimus astuu voimaan”, Putin totesi, viitaten Ukrainan ja Euroopan unionin maaliskuussa solmimaan kumppanuussopimukseen.

Putin ja Poroshenko eivät olleet vielä tiistaina neuvotelleet kahden kesken.

Taistelut jatkuvat

Itä-Ukrainassa on taisteltu ankarasti Minskin neuvotteluista huolimatta.

Ukrainan turvallisuuspalvelun julkaiseman tiistain tilannekatsauksen perusteella Venäjän rajalta etenevät taistelijat ovat pyrkineet sekä Donetskin liepeillä sijaitsevaa Ilovaiskia, että Mariupolin rannikkokaupunkia kohti.

Ukrainan armeija kertoi maanantaina pysäyttäneensä Mariupolia kohti matkanneen Venäjän puolelta tulleen panssarisaattueen. BBC:n mukaan Ukrainan armeija ja turvallisuusneuvosto tiedottivat rajavartioiden pysäyttäneen panssarit Novoazovskin lähellä.

Ukrainalaismediassa on kiertänyt runsaasti huhuja Amvrosievkaa ja Ilovaiskia saartaneista joukoista, jotka ovat mitä ilmeisimmin ajaneet Ukrainan armeijan ahtaalle.

Tiistaina Ukrinform kertoi armeijan joukkojen joutuneen saarroksiin. Tietotoimisto siteerasi Donbassin vapaaehtoispataljoonan komentajaa Semen Semetsenkoa, joka kirjoitti Facebook-sivuillaan tilanteen olevan kuitenkin hallinnassa.

Sosiaalisessa mediassa on jaettu myös Venäjä-mielisistä lähteistä peräisin olevia raportteja, joiden perusteella separatistit ovat saavuttaneet merkittäviä voittoja Ilovaiskissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)