Verkkouutiset

Kuin elokuvista – tällainen on Putinin uusi komentokeskus

Venäjän asevoimien hallintaa ollaan keskittämässä uuteen komentokeskukseen, joka pursuaa uusinta teknologiaa. Miljardihanke valmistuu tänä vuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä on keskittämässä asevoimiensa hallinnan uuteen kansalliseen puolustushallintokeskukseen, kertoo Jamestown-säätiö.

Keskus on suunniteltu siten, että sieltä voidaan ohjata reaaliaikaisesti sekä perinteisiä asevoimia että ydinasejoukkoja. Lisäksi sieltä voidaan koordinoida muita militarisoituja hallinnon haaroja, ministeriöitä ja siviiliviranomaisia.

Tänä vuonna käyttöön otettava keskus on rakennettu presidentti Vladimir Putinin määräyksestä. Kustannuksissa ei ole säästelty. Erilaisiin ratkaisuihin on sijoitettu jo yli miljardi dollaria eli noin 845 miljoonaa euroa).

Järjestelmien toimivuutta on testattu 24 tuntia vuorokaudessa viime huhtikuusta lähtien tuhannen työntekijän voimin.

Kansallinen puolustushallintokeskus pitää sisällään elokuvamaisen tilannehuoneen valtavine plasmanäyttöineen. Samassa yhteydessä uusiksi on laitettu myös Neuvostoliiton ajoilta peräisin oleva ydinaseiden hallintajärjestelmä.

Keskuksessa on kaksi helikopterialustaa ja tietojen mukaan kaksi huippunopeaa ilmatyynyalusta, jolla voidaan tarvittaessa paeta Moskova-jokea pitkin ydiniskun sattuessa. Kaiken huippumodernin teknologian kerrotaan olevan 100-prosenttisesti venäläisvalmisteista.

Keskuksen on määrä tulla käyttöön joulukuun alussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)