Verkkouutiset

Vladimir Putin kommentoi USA:n kyberhyökkäysuhkausta: Ei mitään uutta

Amerikkalaiset ilmoittivat antavansa selkeän viestin Venäjälle siitä, että se on mennyt hakkeroinnissaan liian pitkälle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ottanut tänään sunnuntaina kantaa Yhdysvalloista esitettyihin väitteisiin siitä, että Venäjä olisi sotkeutunut maan presidentinvaaleihin. Amerikkalaiset ovat todenneet, että venäläiset hakkerit ovat syyllistyneet erinäisiin toimiin marraskuisten presidentinvaalien alla.

Presidentti Barack Obaman hallinto on muun muassa linjannut, että venäläishakkerit tekevät yhteistyötä Wikileaksin kanssa. Wikileaks on viimeksi tänä viikonloppuna vuotanut demokraattiehdokas Hillary Clintonin puheiden kopiot julkisuuteen. Jo aikaisemmin hakkeroitiin demokraattien kampanjassa olevien keskeisten henkilöiden sähköpostitilejä.

Verkkouutiset kertoi eilen, että Yhdysvallat valmistautuu nyt kyberhyökkäykseen Venäjää vastaan.

Putin kommentoi maansa tiedotusvälineille hakkerisyytöksiä ja kyberhyökkäystä BRICS-kokouksen jälkeen.

Putinin mukaan ”ei ole mitenkään ihmeellistä”, että Amerikan varapresidentti Joe Biden lupasi kyberhyökkäyksen avulla lähettää Venäjälle selväsanaisen viestin siitä, että se on ylittänyt hyvän käytöksen rajat toimillaan.

Tilaisuudessa olleen toimittajan kerrotaan tässä vaiheessa todenneen presidentille, että kyseessä on ”uhkaus todella korkealta taholta, ja se koski henkilökohtaisesti presidenttiä.” Toimittaja kysyi Putinilta, odottaako tämä hakkerointia ”tai muunlaista hyökkäystä” Venäjää vastaan.

– Voimme odottaa mitä tahansa amerikkalaisilta ystäviltämme. Mutta oliko tässä mitään uutta? Aivan kuin emme jo tietäisi, että Amerikan hallinto salakuuntelee ja urkkii kaikkia. Kaikki tietävät tämän hyvin, eikä se ole mikään salaisuus. Kaikki todisteet tukevat tätä, Putin vastasi.

Putin sanoi haastattelussa, ettei Amerikka vakoile ainoastaan vihollisiaan, vaan myös yhteistyökumppaneitaan.

– Tunnemme jo niin monta salakuuntelutapausta sellaisista korkea-arvoisista virkamiehistä, jotka ovat Amerikan liittolaisia, ettei tässä [eilisessä lausunnossa] ole mitään uutta. Ainoa uusi asia on se, että ensimmäistä kertaa koskaan tämä tunnustettiin näin korkealta taholta, ja että he antavat uhkauksen, mikä tietysti ei kuulu kansainvälisen dialogin normeihin, Putin totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)