Verkkouutiset

Vladimir Putin: Minulla on valtuudet lähettää sotilaita Ukrainaan

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Venäjä ja Ukraina ovat olleet yksi ja sama maa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Vladimir Putin osallistui perjantaina jokavuotiseen pitkään tv-tenttiin, jossa katsojat esittävät hänelle kysymyksiä.

Vladimir Putin sanoi ohjelmassa, että Ukraina ja Venäjä ovat käytännössä ”aina olleet” samaa maata, joka on vain ajautunut eri valtioiksi. Hänen mukaansa aiemmin maita ei edes ajateltu erillisinä, mutta nyt niin valitettavasti tehdään.

Putin sanoi kaakkoisen Ukrainan olevan Novorossijaa, Ukrainalle tsaarien aikaan annettuja alueita. Hänen mukaansa Kiovan nykyisellä hallituksella ei ole mandaattia ”koko maahan” ja Ukrainan perustuslaki on uusittava.

Hän totesi, ettei Venäjä välttämättä hyväksy presidentinvaalin tulosta, jos itäisten alueiden ehdokkaiden kimppuun hyökätään.

Presidentti Putin muistutti hänellä olevan Venäjän liittoneuvoston antama mandaatti käyttää joukkoja Ukrainan alueella. Hän sanoi toivovansa ”hyvin paljon”, ettei tuota oikeutta pakoteta käyttämään, vaan että asiat hoidetaan diplomatian kautta.

”Meidän on autettava näitä ihmisiä puolustamaan oikeuksiaan”, hän sanoi.

Venäjän presidentin mukaan Moldovan Transnistriassa ihmisten on annettava päättää kohtalostaan ja alueen eristäminen on lopetettava.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)