Verkkouutiset

Vladimir Putin: Turkki puukotti meitä selkään

Venäjän presidentti Vladimir Putin vahvisti tiedotustilaisuudessa, että Turkki pudotti venäläisen rynnäkkökoneen Syyrian ja Turkin rajalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tämän päivän tappio on puukonisku selkään ja siitä ovat vastuussa terroristien liittolaiset, Vladimir Putin sanoi tiedotustilaisuudessa tiistaina Sochissa.

Putinin mukaan turkkilainen F16-hävittäjä pudotti venäläisen Su-24-rynnäkkökoneen, joka oli neljän kilometrin päässä Turkin rajasta Syyrian puolella. Hän korosti, että kone ei aiheuttanut uhkaa Turkin kansalliselle turvallisuudelle.

Putinin mukaan kone oli kohdistamassa iskuja terroristikohteita vastaan Latakian provinssissa, Syyriassa.

Putin vihjasi, että Isis ei ainoastaan toimita öljyä Turkkiin, vaan että se saisi myös suojelua muiden valtioiden armeijoilta viitaten Turkkiin.

– Tämän päivän traagisella tapauksella on merkittäviä seurauksia, myös Venäjän ja Turkin välisiin suhteisiin.

Hän sanoi pitävänsä huolestuttavana, ettei Turkki ole ollut yhteydessä Venäjään tapaukseen liittyen, vaan on sen sijaan kutskunut koolle Naton kokouksen.

– Haluavatko he laittaa Naton palvelemaan Isistä? Putin kysyi.

Hän totesi ymmärtävänsä, että jokaisella maalla on alueelliset intressinsä, mutta ei hyväksy ikinä ”tämän kaltaista rikosta, joka tapahtui tänään”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)