Vladimir Putin: Lenin asetti Venäjän alle atomipommin

Venäjän presidentin mukaan itsehallinnon antaminen maan alueille oli väärä ajatus.

  • LKS 20160121 MOS05; Russian President Vladimir Putin (R) speaks as Sergei Ivanov, Chief of Staff of the Presidential Administration looks at him during the meeting of the Presidential Council for Science and Education at the Kremlin in Moscow, on January 21, 2016. / AFP / POOL / SERGEI ILNITSKY - LEHTIKUVA / AFP

    Presidentinhallinnon päällikkö Sergei Ivanov (vas.) ja presidentti Vladimir Putin torstaina Venäjän tiede- ja koulutusneuvostossa.

    ()

Maailman tiedotusvälineiden uutisia hallitsi torstaina brittiläisen vakoojamurhan jättitutkinnan syyttävä sormi kohti venäjän presidentti Vladimir Putinia. Putin itse puhui maansa tiede- ja koulutusneuvoston kokouksessa.

Moscow Times kertoo erään osanottajan siteeranneen runoa V. I. Leninistä (1870-1924) johtajana, joka osasi koota ajatuksensa maan johtamiseen.

"On oikein antaa ajatuksen ohjata johtamista, mutta vain kun se johtaa oikeisiin tuloksiin, ei niin kuin se tapahtui Vladimir Iljitshin (Leninin) kohdalla. Lopulta se ajatus johti Neuvostoliiton kaatumiseen", Vladimir Putin vastasi.

"Oli monia niitä ideoita, kuten itsehallinnon antaminen alueille ja niin edelleen. He asettivat sen rakennuksen, jota kutsutaan Venäjäksi alle atomipommin, joka myöhemmin räjähti. Emme tarvinneet maailmanlaajuista vallankumousta", hän jatkoi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.