Verkkouutiset

Vladimir Putin: Internet on CIA:n projekti

Venäjän presidentin mukaan Internet oli alun perin CIA:n projekti ja se "kehittyy yhä sellaisena".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi torstaina Pietarissa mediatilaisuudessa USA:n tiedustelupalvelu CIA:n kehittäneen netin.

Kommersant-lehti kertoo hänen todenneen, että netissä sanottu on USA:ssa sijaitsevien palvelinten kontrollissa. Hänen mukaansa ”on lähdettävä todellisuudesta” ja ”NSA toimii erittäin tehokkaasti”.

Putinin mukaan läntisen vaikutuksen vastustamiseksi Venäjän on taisteltava intressiensä puolesta netissä. Hän sanoi tulevansa toimimaan kansallisen turvallisuuden kannalta kaikkein tärkeimpien palvelinten sijoittamiseksi Venäjän alueelle.

Presidentti viittasi muun muassa Yandex-hakuyhtiöön ja sosiaalisen median Vkontakteen. Ne on kehitetty ”läntisen vaikutuksen alaisina”, mutta tämä tulee hänen mukaansa muuttumaan.

Vladimir Putin tunnetaan skeptisyydestään nettiä kohtaan. Hän ei käytä tietokoneita eikä kännyköitä ja on kertonut, ettei usein edes vastaa puhelimeen kotonaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)