Verkkouutiset

Onko Puolan aarrejuna sittenkin natsien ansa?

Puolasta löytynyt juna saattaa olla miinoitettu ja vaarallinen, kertoo Sky News.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolan kulttuuriministeriö vahvisti eilen tiedon, että puolalaisviranomaiset ovat paikantaneet kallion sisään tunneliin vuoden 1945 paikkeilla hautautuneen junan. Juna on houkutellut aarteenmetsästäjiä vuosikausia ja sitä on etsitty turhaan, mutta nyt sen olemassaolo ja sijainti on viimein vahvistettu.

Wałbrzychin alueella sijaitsevan junan on arveltu sisältävän natsien Puolasta varastamia kansallisaarteita, mutta varmaa tietoa junan sisällöstä ei ole. Junan tarkka sijainti pidetään toistaiseksi salassa.

Puolan viranomaiset ovat varoittaneet innokkaita aarteenmetsästäjiä menemästä etsimään junaa omin päin.

– Pyydän ihmisiä lopettamaan kaikki etsinnät siihen saakka, kunnes viralliset toimenpiteet on suoritettu. Junan sisällä saattaa olla vaarallisia materiaaleja toisen maailmansodan ajalta. On erittäin mahdollista, että juna on miinoitettu, totesi Puolan kulttuuriministeriön johtaja Piotr Żuchowski.

The Daily Beast– lehden mukaan Wałbrzychin kaupungin pormestari Roman Szełemej kertoi odotustensa junan sisällöstä olevan hyvin skeptiset. Daily Beastin jutussa pohditaan myös onko kyse ”viimeisestä natsien ansasta”.

Jos juna kuitenkin on aarrejuna, se saattaa sisältää huiman määrän arvokkaita maalauksia, kultaa ja jalokiviä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)