Verkkouutiset

Näin Ukraina kertoo puhelusta – mitä Poroshenko ja Niinistö puhuivat Putinin vierailun alla?

Keskiviikkoisesta Ukrainan ja Suomen presidenttien keskustelusta on kerrottu Ukrainassa eri tavalla kuin Suomessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putinin on määrä saapua Suomeen vierailulle perjantaina. Keskiviikkona tasavallan presidentin kanslia tiedotti presidentti Sauli Niinistön ja Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon puhelinkeskustelusta.

”Presidentit (Niinistö ja Poroshenko) keskustelivat mm. Minskin rauhansopimuksen toimeenpanosta, Venäjästä sekä Suomen ja Ukrainan kahdenvälisistä suhteista. Keskustelu käytiin Suomen aloitteesta”, kanslian lyhyessä tiedotteessa todettiin.

Ukrainassa puhelusta on todettu julki vähän enemmän.

Ukrainan presidentin sivuilla todetaan puhelusta, että ”valtionpäämiehet koordinoivat positioita Venäjän presidentin Suomen-vierailun aattona”.

”Presidentti (Poroshenko) alleviivasi turvallisuustilanteen heikkenemistä, jonka on aiheuttanut venäläisten aseiden ja joukkojen toimitus Donbassin miehitetyille alueille. Hän painotti myös Etykin poliisioperaation sijoittamisen tärkeyttä alueella”.

Ukrainan mukaan ”vuorollaan Suomen presidentti ilmaisi täyden tukensa pakotteiden jatkamiselle Venäjää vastaan johtuen sen täyttämättä jättämästä Minskin sopimuksesta”.

Lisäksi Poroshenkon puoli toteaa osapuolten keskustellen sarjasta kysymyksiä jotka liittyvät Ukraina-EU -agendaan. Presidentti Niinistön kerrotaan todenneen, että ukrainalaisten viisumivapaus pitäisi ottaa käyttöön viipymättä, koska Ukraina on täyttänyt kaikki sen tarvittavat edellytykset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)