Verkkouutiset

Nämä piirteet tarvitset, jotta parhaat johtajat palkkaisivat sinut

Brittiläisprofessorin mukaan suurin osa liike-elämän onnistumisista tapahtuu parhaiden johtajien alaisuudessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brittiläisen Dathmouth Collegen johtamisen professori Sydney Finkelstein kertoo BBC:n kolumnissaan, miten onnistua tulla parhaiden esimiesten palkkaamaksi. Finkelsteinin mukaan suurin osa liikemaailman onnistumisista tapahtuu erinomaisten johtajien alaisuudessa. Hän kutsuu tällaisia johtajia ”superpomoiksi”.

Finkelstein sanoo, että hyvien johtajien alaisuudessa työskennelleiden menestys huomataan helposti ja että monet tekevät paljon töitä saadakseen näiden johtajien nimen ansioluetteloonsa. Hänen mukaansa johtajat voivat olla eri aloilta, mutta heitä yhdistää, että he etsivät samoja asioita palkatessaan työntekijöitä.

Finkelstein mainitsee kolme piirrettä, joiden avulla voi tulla superjohtajien huomaamaksi ja palkkaamaksi.

Ensimmäisenä piirteenä hän mainitsee älykkyyden. Finkelsteinin mukaan menestyneimmät johtajat etsivät rinnalleen mahdollisimman älykkäitä ihmisiä. Johtajat tarkkailevat hakijoiden älykkyyttä hänen mukaansa paitsi haastatteluissa myös koko rekrytointiprosessin ajan. Finkelstein korostaa älyllistä kunnianhimoa:

‒ Saturday Night Liven luoja Lorne Michaels toistaa usein, että ”Jos olet huoneen älykkäin henkilö, olet väärässä paikassa. Jos katsot ympärillesi huoneessa ja toteat muiden ihmisten olevan loistavia, olet oikeassa paikassa”, hän kuvaa.

Toisena piirteenä Finkelstein mainitsee luovuuden. Hänen mukaansa yksikään superjohtaja ei palkkaa työntekijää, joka ajattelee kaikesta samalla tavoin kuin johtaja itse. Johtajat arvostavat ennen kaikkea henkilöitä, jotka pääsevät eteenpäin omintakeisilla tavoillaan. Pomot haluavat myös itse oppia työntekijöiltään.

Kolmas johtajien haluama piirre on äärimmäinen joustavuus. Finkelsteinin mukaan pomot eivät ole kiinnostuneita asiantuntijoista, jotka osaavat tehdä vain yhden asian.

‒ Menestyneen ravintoloitsija Norman Binkerin asennetta on kuvattu niin, että hän ei halunnut erinomaista ykköspesän pelaajaa vaan erinomaisen baseball-pelaajan, Finkelstein sanoo.

Finkelsteinilta on juuri ilmestynyt superjohtajia käsittelevä kirja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)