Verkkouutiset

Jos muut jättäisivätkin Putinin, nämä kolme valtiota jäävät Venäjän ystäviksi

Venäläisen oppositiopoliitikon mielestä Venäjän valtionjohto ajaa politiikkaa, jonka seurauksena valtiosta muodostuu hylkiö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vaikka presidentti Vladimir Putinin johtama Venäjä on pyrkinyt hajottamaan ja heikentämään Eurooppaa, hänen toimensa ovat kaikkein voimakkaimmin vahvistaneet Euroopan yhtenäisyyttä, kirjoittaa venäläinen oppositiopoliitikko Gennadi Gudkov Ekho Moskvy -uutissivuston blogissaan.

Gudkovin mukaan Venäjän kaikki entiset liittolaiset, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, ovat kääntäneet katseensa kohti Brysseliä. Näin kertoo Window on Eurasia -uutissivusto englanninkielisessä käännöksessään.

Hänen mukaansa syy on selvä:

– Venäjän valtionjohto ei kunnioita eikä halua tunnustaa maailmanlaajuisen sivilisaation tärkeimpiä periaatteita. Jos tämä kehitys jatkuu, Venäjän ainoiksi liittolaisiksi jäävät Turkmenistan, Pohjois-Korea ja Zimbabwe, Gudkov toteaa.

Gudkov luettelee maita, jotka ovat kääntäneet selkänsä Venäjälle ja suuntautuneet kohti Eurooppaa: Puola, Unkari, Tshekin tasavalta, Slovakia, Montenegro, Moldova, Georgia ja Ukraina. Jopa Serbia kuuluu tähän joukkoon, vaikka Venäjä on tukenut aktiivisesti slaavivelijään.

Gudkov korostaa, että Venäjä voi syyttää ainoastaan itseään, vaikka Venäjän valtionmedia syyttää Yhdysvaltoja ja presidentti Barack Obamaa.

Gudkov paljastaa myös perimmäisen syyn sille, miksi kyseiset maat ovat suuntautuneet Eurooppaan päin:

– Saksa ja muut Euroopan valtiot ovat rakentaneet poliittisesti ja taloudellisesti kehittyvän yhteiskuntamallin, joka on erittäin houkutteleva.

Myös Euroopalla on ongelmia.

– Mutta näitä ongelmia voidaan hoitaa ja niihin voidaan puuttua. Kyse ei ole järjestelmän vioista kuten Venäjällä, jossa kaikenlainen kehitys on mahdotonta. Siten Moskovan yritykset heikentää Eurooppaa ovat järjettömiä ja tuomittu epäonnistumaan.

Gudkovin mukaan Venäjän valtionjohdon ajama politiikka ja valehtelu karkottavat maita pois Venäjän luota, minkä seurauksena Venäjästä muodostuu hylkiövaltio.

Toistaiseksi venäläiset syyttävät muita. Gudkovin mukaan he ymmärtävät lopulta, miksi näin tapahtuu ja kuka on syypää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)