Pohjois-Koreassa on järjestetty ruoanlaittokilpailu, jossa ravintoloiden kokit ottivat mittaa toisistaan koiranlihan valmistamisessa, kertoo Bangkok Post.
Kilpailussa tarjoiltiin muun muassa erilaisia pataruokia ja höyrytettyä koiran kylkeä.
Korean niemimaalla syödään perinteisesti koiranlihaa kesän kolmen kuumimman päivän aikana. Ajanjaksoa kutsutaan sambokiksi.
Pohjois-Korea on julistanut vuoden teemakseen ruoka- ja juomakulttuurin kehittämisen. Maan propagandassa koiranlihaa sanotaan esi-isien ruoaksi.
Eläinsuojelijat kertovat pohjoiskorealaisen median raportoineen, että Kim Jong-unin ystävällisyyden vuoksi maan kaikki asukkaat kykenevät syömään koiranlihaa. Diktaattorin kerrotaan tukevan maan ”kansallisruokaa”.
Loikkareiden mukaan koiranliha todellisuudessa on maassa kaksi kertaa niin kallista kuin muu liha ja sitä on tarjolla vain esimerkiksi valtion viranomaisille.
Koiranlihaa ostetaan Pohjois-Koreasta Kiinaan. Pohjois-Koreasta loikannut koirakauppias Choi Chul-soo on kertonut, että salakuljettajat myyvät kylistä ja farmeilta lemmikit, joita nyt on myynnissä lähinnä enää kaupungeissa.