Verkkouutiset

Mielenterveyspotilas loikkasi Pohjois-Koreaan

Yhdysvaltalaisen mielenterveyspotilaan kerrotaan loikanneen ihmisoikeuksien vuoksi. Nyt hän hakee turvapaikkaa Venezuelasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea esitteli sunnuntaina medialle kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivän miehen, joka oli loikannut maahan Yhdysvalloista. Teksasista kotoisin oleva Arturo Pierre Martinez oli hankkiutunut maahan joen yli Kiinan vastaiselta rajalta, kertoo The Telegraph.

Martinezia ei kuitenkaan ole omien sanojensa mukaan vangittu. Lehdistötilaisuudessa hän kritisoi voimakkaasti Yhdysvaltoja ihmisoikeusloukkauksista ja yrityksistä pakottaa imperialistista vaikutusvaltaansa ja yliherruuttaan muihin maihin.

Pohjois-Koreaa uhkaa YK:n tekemä päätöslauselma, joka saattaa johtaa sen johtajat syytteeseen rikoksista ihmiskuntaa vastaan. Niinpä Martinezin esiintuloa on epäilty myös propagandavälineeksi tätä vastaan.

Martinezin äidin mukaan mies oli yrittänyt jo aiemmin uida Pohjois-Koreaan, mutta hänet oli tuolloin pysäytetty ja toimitettu takaisin kotimaahansa, missä hän oli päätynyt psykiatriseen sairaalaan. Hän oli kuitenkin onnistunut vakuuttamaan oikeusistuimen vapauttamaan itsensä ja lähtenyt saman tien yrittämään uudelleen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)