Verkkouutiset

Venäjä irtisanoi 163 000 poliisia ja siirsi kaikki Putinin omaan kaartiin

Presidentti Vladimir Putin on leikannut rajusti poliisien määrää Venäjällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut määräyksen, jolla lainvalvontaviranomaisten määrä rajataan 904 881 henkilöön. Edellinen presidentin määräys rajasi henkilöstön noin 1,1 miljoonaan. Määräys astuu voimaan lokakuun alusta.

Asia ilmenee Venäjän valtion virallisesta tietokannasta. Siitä uutisoi tässä Meduza.

Määräys merkitsee 163 000 poliisiviranomaisen irtisanomista sisäministeriön alaisista tehtävistä. Mediatietojen mukaan kaikki siirretään kuitenkin Vladimir Putinin keväällä perustamaan kansalliskaartiin. Kaartia on tituleerattu mediassa ”presidentin yksityisarmeijaksi”.

400 000 miehen vahvuiseksi kaavailtu kaarti vastaa suoraan presidentille. Kaartia johtaa Putinin vanha lähipiiriläinen Viktor Zolotov. Hän on toiminut aiemmin muun presidentin henkivartiokaartin päällikkönä. Verkkouutiset kertoo asiasta lisää tässä.

Venäjän turvallisuus- ja lainvalvontavirastot ovat kovassa myllerryksessä. Kansalliskaartin perustamisen lisäksi Venäjä on hajottanut huumepoliisin ja maahanmuuttoviraston ja siirtänyt niiden virkailijat sisäministeriön alaisuuteen.

Hiljattain paljastui, että Venäjän tiedustelupalvelukenttä aiotaan palauttaa tilaan, joka muistuttaa pitkälti neuvostoajan KGB:tä. Uudistukset on venäläisen Kommersantin mukaan määrä toteuttaa ennen vuoden 2018 presidentinvaaleja.

Uudistusten keskiössä on uusi valtion turvallisuusministeriöksi kutsuttu elin, joka aiotaan perustaa nykyisen turvallisuuspalvelu FSB:n pohjalle.

Uuteen ”ministeriöön” liitetään myös nykyinen ulkomaantiedustelu SVR sekä valtaosa muun muassa päättäjien suojelusta vastaavasta turvallisuusvirasto FSO:sta.

Kommersantin mukaan kaiken turvallisuus- ja tiedustelutoiminnan keskittäminen saman katon alle ”palauttaa viraston asemaan, josta se nautti neuvostomuodossaan KGB:nä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)