Verkkouutiset

Poliisiraportti paljastaa: Poliisi salasi Kölnin tekijöiden turvapaikanhakijataustan

Poliisin raportin mukaan suurin osa Kölnin päärautatieasemalle uudenvuoden yönä kokoontuneista henkilöistä oli turvapaikanhakijoita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kölniläisen Express-lehden haltuunsa saama poliisiraportti osoittaa, että poliisijohtaja Wolfgang Albers pimitti tietoisesti Kölnissä uudenvuodenyönä seksuaaliseen ahdisteluun ja varkauksiin syyllistyneen ihmisjoukon henkilöllisyyden. Kölner Stadt-Anzeiger -lehden mukaan jo uudenvuodenyönä oli poliisille selvää, että valtaosa päärautatieaseman ympäristössä kaaosta aiheuttaneista ihmisistä oli syyrialaisia, irakilaisia ja afganistanilaisia turvapaikanhakijoita.

Sosiaalidemokraattinen Albers sanoi tiistaina, ettei tekijöiden henkilöllisyydestä ole tietoa. Alkuun kerrottiin tekijöistä, jotka ovat pohjoisafrikkalaisia tai arabitaustaisia. Kölnin ylipormestari Henriette Reker sanoi, että ei ole mitään viitteitä siihen, että mukana olisi ollut turvapaikanhakijoita.

Expressin haltuunsa saaman tammikuun 2. päivälle päivätyn tilanneraportin mukaan ”suurin osa tarkastetuista henkilöistä oli rekisteröitynyt turvapaikanhakijoiksi”. Raportin mukaan päärautatieaseman ympäristössä havaittiin tuhansia ihmisiä, joilla on maahanmuuttajatausta ja ovat ”oletettavasti turvapaikanhakijoita”.

Raportin mukaan 71 ihmistä tunnistettiin, kymmenen ihmistä poistettiin paikalta, 11 ihmistä otettiin säilöön, neljä otettiin kiinni ja 32 ihmisille annettiin sakkoja.

Kölner Stadt-Anzeigerin mukaan tiedotuksesta päättänyt poliisivirkamies otti tietoisesti uudenvuodenyötä koskeneesta tiedotteesta pois tarkastettujen henkilöiden taustan, koska sen ilmaiseminen on ”poliittisesti ongelmallista”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)