Verkkouutiset

Vartalokamera paljastaa – poliisin toimia voi nyt seurata Youtubesta

Yhdysvalloissa poliiseilla yleistyneiden vartalokameroiden kuvaama materiaali on löytänyt tiensä videopalvelu Youtubeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Seattlessa Yhdysvalloissa poliisi on ottanut käyttöön vartalokamerat, jotka nauhoittavat poliisien toimia kentällä. Nyt materiaali on löytänyt tiensä myös videopalvelu Youtubeen, kertoo teknologiauutissivusto EnGadget.

Mistään tv-sarjan tasoisesta materiaalista ei kuitenkaan ole kyse, sillä nauhoitteet käydään läpi etukäteen. Yksityisyyssyistä iso osa materiaalista on sumennettua.

Kameroita on haluttu poliiseille monista syistä. Yksi niistä on ollut voimankäytön hallinta. Itse materiaalin julkistamisen on kuitenkin mahdollistanut uudenlainen käsittelytekniikka, joka nopeuttaa käsittelyä. Siinä missä aiemmin yhden minuutin käsittelyyn kului aikaa jopa 60 minuuttia, saadaan puolessa työpäivässä nyt ulos jopa neljä tuntia videota.

Menetelmien kehittyessä ajan kanssa on Seattlen poliisilla tarkoitus jakaa ne ilmaiseksi muille Yhdysvaltain poliisilaitoksille. Jatkossa voinee siis olla mahdollista nähdä materiaalia muidenkin alueiden poliisien toiminnasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)