Verkkouutiset

Tässä on Pohjois-Korean yllättävä luksusvientituote – liian kallis kiinalaiskuluttajille

Pohjoiskorealaista Taeddonggang olutta on saatavilla pienessä osassa Kiinan ruokakauppoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjoiskorealainen laatuolutbrändi on saapunut Kiinan kauppojen hyllyille, vaikka sen hinta on liian korkea kiinalaisille kuluttajille, kertoo Radio Free Asia.

Taedonggang-brändin 6,4 desilitran olutpullo maksaa Kiinan kaupoissa 20 juania eli noin 2,70 euroa. Hinta on nelinkertainen Kiinan omiin olutmerkkeihin verrattuna.

Pohjois-Korea on ollut maaliskuisten ydinasekokeittensa vuoksi kansainvälisten sanktioiden kohteena. Tämä vaikeuttaa sen osallistumista kansainvälisille markkinoille ja samalla Kim Jong Unin hallinnon rahoittamista.

Kiina on Pohjois-Korean suurin kauppakumppani. Taedonggang-olutta myydään toistaiseksi vain rajoitetuilla alueilla Kiinassa. Olutta myydään niin vähän, että sen saatavuus ei ole Kiinassa yleisessä tiedossa.

Lisäksi kiinalaiset lähteet arvioivat, että laadukkuudestaan huolimatta Taedonggang on aivan liian kallista kiinalaisille kuluttajille.

Pohjois-Koreassa ulkomaalaiset voivat ostaa olutta hotelleissa, mutta he maksavat siitä korkeampaa hintaa. Taedonggang-olutpullon saa Pohjois-Korean harmailta markkinoilta noin yhdellä juanilla eli noin 13 sentillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)