Verkkouutiset

Tutkijat epäilevät Pohjois-Korean rakentavan uutta sukellusvenettä ohjuksilleen

Satelliittikuvien perusteella näyttää siltä, että Pohjois-Korea rakentaa entistä suurempaa sukellusvenettä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltalaisen John Hopkinsin yliopiston Korean-instituutista kerrotaan, että Pohjois-Korean epäillään rakentavan uutta sukellusvenettä ballististen ohjusten laukaisemiseksi. Kyseessä on tutkijoiden mukaan aiempaa suurempi sukellusvene.

Instituutin epäilykset perustuvat satelliittikuviin, joiden mukaan rakennustyö olisi käynnissä Sinpon kaupungissa. Samassa paikassa rakennettiin myös Pohjois-Korean aiempi Gorae-luokan sukellusvene.

Elokuussa Pohjois-Korea kertoi testanneensa Sinpon vesillä sukellusveneestä laukaistavaa ballistista ohjusta. Maan viranomaisten mukaan se lensi noin 500 kilometrin matkan. Tämän lisäksi Pohjois-Korea on laukaissut kuluvan vuoden aikana useita muita erilaisia ohjuksia.

Korean-instituutin tutkijoiden havaintoja tukevat lukuisat kuvat, joita on analysoitu keskuksen Internet-sivuilla. Kuvista näkyy esimerkiksi painavien kuormien siirtämiseen tarkoitettuja kuljetusvälineitä, suuria määriä työntekijöitä sekä lukuisia sellaisia järjestelyjä rakennushalleissa, jotka viittaavat mittavaan rakennusprojektiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)