Verkkouutiset

Koko Pohjois-Korean työaika määrättiin alkamaan kello viisi aamulla

Pohjois-Korean valtion virastot, tehtaat ja koulut on määrätty noudattamaan uutta aikataulua helleaallon ajaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea määräsi valtion virastot, tehtaat ja koulut aloittamaan päivänsä kello viisi aamulla kesän kuumimpien päivien ajan, kertovat pohjoiskorealaislähteet.

Kesän kuumin ajanjakso on nimeltään Sambok, joka julistettiin alkaneeksi 20. heinäkuuta, uutisoi Daily NK.

– Kaikki Pjongjangissa sijaitsevat valtion virastot sekä muut konttorit ja koulut muualla maassa on määrätty noudattamaan Sambok-aikataulua. Tästä johtuen kaikki toiminnot alkavat nyt viideltä aamulla kello kahdeksan sijasta ja päättyvät yhdeltä iltapäivällä, nimettömänä pysyttelevä lähde kertoo.

Sambok on kuukauden mittainen ajanjakso kesän ollessa kuumimmillaan. Keskilämpötila Pjongjangissa on kesällä 29 astetta. Lämpötila voi kuitenkin nousta kuumimmillaan jopa 40 asteeseen Korean niemimaalla. Lisäksi ilmankosteus on yleensä hyvin korkea.

Ihmisten odotetaan tulevan töihin ennen auringonnousua ja lopettavan työnsä puolenpäivän aikaan ennen vuorokauden kuuminta hetkeä.

Kesän kuivuus on rajoittanut sähköntuotantoa, minkä seurauksena virastojen, puoluetoimistojen ja valtionyhtiöiden tiloissa olevia ilmastointilaitteita ja tuulettimia ei voida käyttää.

– Ihmisten mukaan ei ole mitään järkeä mennä töihin aikaisin, koska ei ole sähköä eikä tarpeeksi töitä. Tämä määräys ainoastaan uuvuttaa ihmisiä enemmän.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)