Verkkouutiset

Satelliittikuvat paljastavat: Onko tässä Pohjois-Korean uusi salainen sukellusvene?

Pohjois-Korean laivaston uskotaan kehittäneen uuden sukellusveneen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea-asiantuntija Joseph Bermudezin ylläpitämällä 38 North -sivustolla julkaistujen selvitysten perusteella Pohjois-Korealla on hallussaan uudenlainen sukellusvene.

Sinpossa sijaitsevasta sukellusvenetelakasta otetuissa tuoreissa satelliittikuvissa näkyy sukellusvene, joka ei mittojensa ja ulkonäkönsä puolesta voi olla yksikään ennestään tunnetuista Pohjois-Korean laivaston sukellusveneistä.

Joseph Bermudezin mukaan alus voi perustua vanhoihin jugoslavialaisiin malleihin.

Pohjois-Korea hankki sieltä runsaasti sukellusvenetietoa 1970-luvulla ja sen tiedetään aiemmin valmistaneen muun muassa jugoslavialaisiin suunnitelmiin perustuneita minisukellusveneitä.

Veneen tarkkoja ominaisuuksia on vielä vaikea arvailla. Se on kuitenkin mitä todennäköisimmin tarkoitettu korvaamaan Pohjois-Korean vanhentuvia Sang-o- ja Sang-o II- sekä Romeo-luokan sukellusveneitä rannikkopartioinnissa.

Bermudezin mukaan Sinpon telakan lähistölle on myös ilmestynyt merialuksista laukaistavien ohjusten testaamiseen mitä tarkoitettu laukaisupaikka.

Pohjois-Korea on pyrkinyt jo pitkään kehittämään mereltä laukaistavia ballistisia ohjuksia. Uusi testipaikka liittyy Bermudezin mukaan tällaisten asejärjestelmien kehittämiseen.

NK Newsille puhuneen Pohjois-Korean asiantuntija tohtori Bruce Bechtolin mukaan Pohjois-Korea on vielä vuosien kehitystyön päässä toimivasta laukaisujärjestelmästä.

Senkin jälkeen on epäselvää, mikä sen ohjuksista soveltuisi tällaiseen käyttöön. Toistaiseksi Pohjois-Korealla ei myöskään tiettävästi ole sopivaa alusta, jonka se voisi aseistaa ballistisilla ohjuksilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)