Verkkouutiset

Kim Jong-un aloitti rajut puhdistukset – sotilaita teloitettu

Pohjois-Korean rajavartiostossa on käynnistetty kovat puhdistukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean työväenpuolueen hallinto on nimittänyt erikoisryhmän tutkimaan maan rajavartiolaitoksen toimintaa.

Radio Free Asian mukaan ryhmä on pidättänyt jo useita kymmeniä Pohjois-Korean rajavartioston upseereita ja rivimiehiä.

”Puhdistuksiksi” luonnehditut toimet on käynnistetty ilmeisen kovalla kädellä. Radio Free Asian haastattelema eteläkorealaisen ihmisoikeusjärjestön edustaja Hee-jun Do kertoo työväenpuolueen erityisryhmän iskeneen elokuun alussa 25. rajavartioprikaatin päämajaan ja pidättäneen heti peräti 40 sotilasta. Heidän joukossaan oli myös upseereita.

Don mukaan kolme prikaatissa palvellutta kersanttia on sittemmin teloitettu.

Do kertoo saman prikaatin sotilaiden sekaantuneen huhtikuussa Kiinan rajalla sattuneeseen ampumavälikohtaukseen, jossa sai surmansa kaksi kiinalaista siviiliä. Pohjoiskorealaiset sotilaat olivat ilmeisesti lähteneet rajan väärälle puolelle etsimään ruokaa.

Selkkaus on hiertänyt Kiinan ja Pohjois-Korean välejä. Pohjois-Korea ei ole virallisesti myöntänyt sotilaidensa olleen osallisina tapauksessa. Pohjois-Korean rajavalvonnan komentaja vaihdettiin kuitenkin tapahtumien jälkeen.

Don mukaan rajavartiostoon kohdistuvissa puhdistuksissa on kyse myös loikkauksiin puuttumisesta.

”Rajavartioston uusi komentaja toimii Kim Jong-unin (Pohjois-Korean johtaja) antamien ohjeiden mukaisesti ja rankaisi ankarasti niitä rajavartioita, jotka auttoivat loikkareita ylittämään Jalu-joen”, Do selvittää.

Kiinan viranomaiset pidättivät heinäkuussa 11 pohjoiskorealaista loikkaria, jotka olivat ilmeisesti tulleet maahan Jalun yli. Don mukaan 25. rajavartioprikaatin sotilaiden epäillään auttaneen loikkareita.

Kimin kerrotaan todenneen, ettei yksikään loikkari saa enää ylittää Kiinan ja Pohjois-Korean välillä virtaavaa jokea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)