Verkkouutiset

Pohjois-Korea testaa kemiallisia aseita vammaisiin – Suomeen loikanneesta tutkijasta ei ole kuultu

Pohjois-Koreasta loikanneen tutkijan Suomeen saapumista ei ole vahvistettu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Noin kuukausi sitten maailman suurimat ihmisoikeusjärjestöt vaativat yhdessä YK:ta ”saattamaan Pohjois-Korean vastuuseen tekemistään ihmisoikeusrikkomuksista”.

Rikkomuksiin kuuluvat ihmisoikeusjärjestöjen mukaan tahallinen nälkään näännyttäminen, pakkotyö, teloitukset, kiduttaminen, raiskaukset ja lisääntymiseen liittyvien oikeuksien kieltäminen muun muassa rangaistuksilla, pakkoaborteilla ja lapsenmurhilla.

Perjantaina uutisoitiin väitetysti Pohjois-Koreasta Suomeen loikanneesta tiedemiehestä, jonka sukunimi olisi Lee ja joka työskenteli Pohjois-Koreassa mikrobiologian tutkimuskeskuksessa Ganggyessa lähellä Kiinan rajaa. Hänen loikastaan tai olemassaolostaankaan ei ole saatu vahvistusta.

Loikkaajalla kerrotaan olleen mukanaan 15 gigatavua informaatiota siitä, miten Pohjois-Korea testaa biologisia ja kemiallisia aseita ihmisillä. Leen uutisoitiin kertovan tietojaan Euroopan parlamentille myöhemmin heinäkuussa.

Independentin mukaan Pohjois-Koreasta aiemmin loikannut Pohjois-Korean erikoisjoukkojen upseeri Im Cheon-yong on puhunut siitä, miten Pohjois-Korea testaa kemiallisia aseita fyysisesti ja henkisesti vammaisilla lapsilla ja aikuisilla.

Cheon-yongin mukaan testien näkeminen osana hänen koulutustaan oli viimeinen pisara ja sai hänet pakenemaan maasta.

– Kun biologisia ja kemiallisia aseita testattiin, tarvitsimme kohteita. Ensin he (kouluttajat) laittoivat aineita hiiriin ja näyttivät meille, kuinka ne kuolivat. Sitten meille näytettiin, kuinka kouluttajat tekivät samat kokeet ihmisille näyttääkseen, miten ihminen kuolee. Näin sen omin silmin, Cheon-yong kertoi viime vuonna.

Choen-yongin mukaan Pohjois-Korean hallitus yrittää ostaa vammaisia lapsia näiden vanhemmilta, väittäen pitävänsä lapsista huolta. Jos vanhemmat eivät suostu luovuttamaan lapsiaan, heitä uhkaillaan.

Hänen kertomansa mukaan pernarutto on yksi testatuimmista kemiallisista aseista, mutta sen lisäksi Pohjois-Korealla oli testeissään käytössä 40 muutakin kemiallista asetta.

Viime helmikuussa Etelä-Korean tiedustelupalvelu varoitti, että Pohjois-Korea oli lisännyt biologisten ja kemiallisten aseiden testausta ja suorittanut ainakin tusinan verran suuren luokan harjoituksia viime vuoden aikana.

Cheon-yongin mukaan testejä tehdään kolmessa tai neljässä armeijan omistamassa laitoksessa ja yksi niistä sijaitsee poliittisten vankien leirin vieressä.

Pohjois-Korean kerrotaan tehneen ihmiskokeita vammaisten lisäksi myös poliittisilla vangeilla, lähinnä poliittisilla toisinajattelijoilla ja ”vääräuskoisilla”, kuten kristityillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)