Verkkouutiset

Pohjois-Korean pidättämä kanadalaispappi ”tunnustaa”

Pohjois-Korean helmikuussa pidättämä kanadalainen pappi on tehnyt julkisen tunnustuksen, kertoo CNN.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristittyjen asema Pohjois-Koreassa ei ole kehuttava: kristittyjä kerrotaan otettavan kiinni ”vääräuskoisina”, heitä viedään työleireille ja surmataan ja joidenkin väitteiden mukaan kristityillä jopa testataan kemiallisia aseita.

Viime helmikuussa Pohjois-Korea vangitsi kanadalaisen presbyteerikirkon papin Hyeon Soo Limin, joka oli matkustanut Pohjois-Koreaan tekemään humanitaarista työtä.

Puoli vuotta vangittuna ollut Lim on puhunut nyt kaksi kertaa julkisesti. Viime torstaina hän CCN:n mukaan tunnusti syyllistyneensä ”aktiviteetteihin, joiden päämääränä oli hallituksen kaataminen”, sekä rikkoneensa maan ebolan vastaista karanteenipolitiikkaa matkustettuaan ”laittomasti” Pohjois-Korean pääkaupunkiin helmikuussa.

Limin matkan tarkoitus oli auttaa kirkon projekteissa, kuten orpo- ja hoitokodin toiminnassa Pohjois-Korean koillisalueella sijaitsevassa Rajinin kylässä. Paikallisen kirkon johtajan Lisa Pakin mukaan Hyeon Soo Lim oli matkustanut Pohjois-Koreaan aiemmin jo yli sata kertaa samanlaisten projektien vuoksi ja hänen mukaansa Limia vastaan esitetyt syytteet ovat perättömiä.

Pohjois-Korea julkaisi myöhemmin toisen viikonloppuna kuvatun videon, missä Lim antaa vielä toisen tunnustuksen.

– Suurin rikokseni oli sokea toimintani vakavasti loukatessani maan korkeinta arvoa ja järjestelmää, Lim sanoo videolla.

– Syy minkä vuoksi matkustin ympäri maata avun tarjoamisen varjolla oli se, että suunnittelin kaatavani maan järjestelmän ja luovani uskonnollisen valtion, hän jatkaa.

Pohjois-Koreassa aiemmin vangittuina olleet länsimaalaiset ovat kertoneet antaneensa ”tunnustuksensa” valtion painostamina. On todennäköistä, että myös Hyeon Soo Lim on painostettu tunnustamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)