Verkkouutiset

Pelko Pohjois-Korean ydinhyökkäyksestä kasvaa ‒ ”Varoitusta ei tulla saamaan ajoissa”

Uusimmat asetestaukset osoittavat USA:n viranomaisten mukaan, että Pohjois-Korea ei ole enää vain teoreettinen uhka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean aseohjelman edistykset herättävät pelkoa Yhdysvalloissa. Viranomaisten mukaan USA:n hallinto pelkää entistä enemmän Pohjois-Korean hyökkäävän ydinaseella Yhdysvaltojen tai sen liittolaisten kimppuun, uutisoi CNN.

Erään Yhdysvaltain viranomaistahon mukaan keskipitkän ja pitkän kantaman ohjusten sekä ydinaseiden testaus osoittaa, että Pohjois-Korea ei ole enää vain teoreettinen uhka muulle maailmalle.

Pohjois-Koreaa ei enää näytä haittaavan, jos muu maailma näkee sen epäonnistuvan asetestauksissaan. Pyongyang testaa aiempaa aggressiivisemmin ja toistuvammin kaikkia mahdollisen hyökkäyksen osa-alueita. Näin sillä on mahdollisuus pitää Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia tiukemmin ydinhyökkäyksen riskin alla.

‒ Kun testataan tarpeeksi, jossain vaiheessa se onnistuu. Tämä on se, mikä minua huolestuttaa. Kun he onnistuvat yhdessä testauksessa, puhumme sen jälkeen aivan uudesta pelistä ja potentiaalisesta uhasta, sanoo eläkkeellä oleva kenraaliluutnantti Mark Hertling.

Uusimmat satelliittikuvat paljastavat, että Pohjois-Korean ydintestausalueella on ollut aktiivisuutta. USA:n viranomaiset arvioivat, että sen hyökkäyskaluston kanssa, joka Pohjois-Korealla tiedetään olevan, mahdollisesta hyökkäyksestä ei tulla saamaan varoitusta ajoissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)