Verkkouutiset

Pohjois-Korean mitalisaalis jäi laihaksi ‒ ”Kim Jong-Un tulee olemaan vihainen ja pettynyt”

Ilman mitaleita Rion olympialaisissa jääneiden pohjoiskorealaisurheilijoiden pelätään kärsivän rangaistuksia kotiin palattuaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean urheilijoiden pelätään joutuvan seurauksiin palattuaan kotiin Rion olympialaista laihan mitalisaaliin kanssa, kertoo The Telegraph.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Unin on kerrottu ennen kisoja sanoneen, että maan urheilijoiden olisi palattava kisojen jälkeen vähintään viiden kultamitalin ja 12 muun mitalin kanssa. Maa jäi Rion kisoissa kauas tästä tavoitteesta kahdella kultamitalilla, kolmella hopealla ja kahdella pronssilla.

‒ Kim tulee olemaan vihainen ja pettynyt. Mitalin voittaneet tulevat saamaan paremman asunnon, auton ja ehkä muita lahjoja. Sen sijaan niitä, joiden hän tuntee tuottaneen pettymyksen, tullaan todennäköisesti rankaisemaan. He saavat huonomman asunnon, vähemmän ruokaa ja pahimmassa tapauksessa joutuvat töihin hiilikaivoksille, sanoo Tokion Waseda-yliopiston professori Toshimitsu Shigemura.

Vuonna 2010 Pohjois-Korea hävisi jalkapallon World Cupissa Portugalille 7‒0, minkä jälkeen valmentajien ja pelaajien kerrottiin joutuneen töihin kaivoksille jopa kahdeksi vuodeksi.

Pyongyangin epävirallinen tiedottaja Kim Myong-Chol vakuuttaa, että Pohjois-Korean urheilijat tulevat saamaan lämpimän vastaanoton kotonaan ja että heitä ”kohdellaan kuin sankareita”.

‒ Mitalin saaneet urheilijat tullaan palkitsemaan. Ilman mitaleita jääneitä urheilijoita ei rangaista, heitä ainoastaan kannustetaan parempaan suoritukseen tulevissa olympialaisissa, Myong-Chol sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)