Verkkouutiset

Kim Jong-Un iloitsi Pohjois-Korean ohjuskokeen jälkeen: Menestysten menestys

Pohjois-Korea toteutti keskiviikkona ohjuskokeen, joka oli asiantuntija-arvioiden mukaan onnistuneempi kuin aiemmat vastaavat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea toteutti keskiviikkona sukellusveneestä käsin ohjuskokeen, joka on herättänyt kuohuntaa maailmalla. Pukguksong-ohjus lensi arviolta 310 mailia eli liki 500 kilometriä merellä kohti Japania. Kantama on pisin, joka tähän mennessä on sukellusveneestä ammutulle ohjukselle saatu.

NBC News uutisoi, että Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Un oli ollut silmin nähden iloinen ohjuskokeen jälkeen. Hän oli seurannut kokeen etenemistä ja kokeen jälkeen hymyillyt ja halaillut paikalla olleita viranomaisia.

Pohjois-Korean valtionmedian mukaan Kim oli julistanut kokeen olleen ”menestysten menestys”.

Kyky hyödyntää häivetekniikkaa ja ampua ohjuksia sukelluksissa antaa Pyongyangille entistä vahvemman mahdollisuuden hyökätä Yhdysvaltain Etelä-Koreassa ja mahdollisesti myös Japanissa oleviin tukikohtiin.

Pohjois-Korea on yrittänyt aiemmin kahta vastaavaa ohjuskoetta. Keskiviikkona toteutettu koe on ulkopuolisten asiantuntijoiden mukaan ollut tähän asti onnistunein.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)