Verkkouutiset

Kim Jong-unin suosikit: Nämä miehet ovat Pohjois-Korean ydinaseohjelman aivot

Pohjois-Korean johtaja pitää tiiviisti yhteyttä luottokolmikkoonsa, jotta hän voi tarvittaessa vaatia heitä toimimaan nopeasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen ilmavoimien kenraali Ri Pyong Chol, kokenut rakettitieteilijä Kim Jong Sik ja Pohjois-Korean asetuotantokeskuksen johtaja Jang Chang Ha tunnetaan länsimaisten turvallisuusviranomaisten ja tiedustelupalvelujen keskuudessa Pohjois-Korean kiihtyvän asevalmistelun johtohahmoina.

Daily Express kertoo tästä kolmikosta, joka esiintyy usein Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin kanssa yhteiskuvissa. Heidän sanotaan olevan Kimin suosikkeja, koska he käyttäytyvät hallitsijan seurassa rennommin kuin muut Pyongyangin hallinnon työntekijöistä.

Kim Jong-un tavoittelee tiiviillä yhteistyöllä myös maan ydinaseohjelman kehittämisen nopeuttamista.

”Byrokratian sijaan Kim Jong-un pitää näitä neuvonantajia lähellään, jotta hän voi ottaa heihin suoraan yhteyttä ja vaatia heitä toimimaan nopeasti”, sanoo Pohjois-Koreasta loikannut entinen armeijan upseeri An Chan-Il.

Kim Jong Sik ja ja Jang Chang Ha eivät ole eliittiperheistä, kuten Pohjois-Korean korkeat hallintohenkilöt yleensä. Kerrotaan, että he ovat hallitsija Kimin ”omia löytöjä”.

Ri Pyong Cholilla on tavanomaisempi tausta eliittikoulutuksineen. Hänen sanotaan olevan ryhmän päähahmo. Hän on syntynyt vuonna 1948 ja saanut osan koulutuksestaan Venäjällä.

Kim Jong-Sik oli vuonna 2012 kehittämässä Pohjois-Korean onnistunutta rakettikoetta, mikä oli alkusysäys hänen asemansa nousulle.

Vähiten tunnettu kolmikosta on An Chan-Il. Hän johtaa Kansallisen puolustuksen akatemiaa, joka vastaa Pohjois-Korean asejärjestelmien tutkimus- ja kehitystyöstä.

Pohjois-Korean johdon asiantuntija Michael Madden sanoo Daily Expressille, että ”nämä miehet ovat tuoneet Pohjois-Korean ohjusohjelman 2000-luvulle”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)