Verkkouutiset

Pohjois-Koreassa koirarodut ovat eläintarhassa – maalla oma kansalliskoirakin

Pyongyangin eläintarhassa esitellään vierailijoille elefanttien ja pingviinien lisäksi erilaisia koirarotuja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Un on rakennuttanut Pyongyangin asukkaiden iloksi uuden eläintarhan, jossa vierailee päivittäin tuhansia ihmisiä. Eläintarha ei kuitenkaan ole aivan tavanomainen, sillä elefanttien, kirahvien ja pingviinien seassa ovat eläintarhassa esillä eri koirarodut.

Toronto Sunin mukaan niin sanotussa ”koirapaviljongissa” vierailijat saavat käydä katsomassa muun muassa snautsereita, saksanpaimenkoiria ja shih tzuja.

Esillä on myös Pohjois-Korean oma kansalliskoira, pörheän valkoinen Pung San -rotu.

Koirarotujen esittelyä pohjoiskorealaisessa eläintarhassa voi pitää jopa edistysaskeleena, sillä koiranlihan hyödyntäminen ruokana on yleistä Pohjois-Koreassa, ja valtiokoneisto on jopa propagoinut koiranlihan terveysvaikutuksista. Pieni mutta kasvava ryhmä pohjoiskorealaisia on alkanut pitää koiria lemmikkeinä.

Eläintarhan toinen erikoisuus on, että osa eläimistä on annettu Pohjois-Korean johtajille lahjoina, mikä mainitaan kunkin eläimen häkissä olevassa kyltissä. Esimerkiksi yksi koirista, kingcharlesinspanieli, esitellään Kim Jong-Unin isän Kim Jong-Ilin saamana lahjana. Kylttien tarkoituksena lienee viestittää vierailijoille, kuinka paljon Pohjois-Korean johtajia kunnioitetaan ja rakastetaan maailmalla muiden valtiojohtajien keskuudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)