Verkkouutiset

Köyhät pohjoiskorealaiset maksavat itsensä kipeiksi älypuhelimista, joilla ei pääse nettiin

Reilun 600 euroa maksavan puhelimen hinnalla saisi tuhat kiloa riisiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Köyhät pohjoiskorealaiset maksavat itseään kipeäksi reilu 600 euroa maksavasta älypuhelimesta, josta on tullut uusi statussymboli Kim Jong-unin johtamassa valtiossa. Puhelin vastaa Applen iPhone 3 -mallia sillä erotuksella, että puhelimella ei ole mahdollista päästä internetiiin. Puhelimella ei myöskään voi soittaa ulkomaille.

Puhelimen hinnalla saisi The Sunin mukaan tuhat kiloa riisiä, joka on nälkää näkevien kansalaisten näkökulmasta huikean suuri määrä.

Puhelimet ovat erityisen suosittuja yliopisto-opiskelijoiden keskuudessa. Opiskelijat pyrkivät puhelimen ostamalla osoittamaan omaa vaurauttaan.

Puhelimen hinnan lisäksi ostajan tulee maksaa virkamiehille, jotka tarkistavat puhelimen. Lupaa puhelimen omistamiselle on haettava kahdesta eri ministeriöstä ja lopuksi paikalliselta poliisilta.

Laitteiden sanotaan olevan Pohjois-Koreassa valmistettuja, mutta todellisuudessa ne on todennäköisesti tehty Kiinassa ja muokattu Pohjois-Korean markkinoille sopiviksi.

Pohjois-Korean suljettua puhelinverkkoa operoi egyptiläinen Orascom. Sitä käyttää Pohjois-Korean 25 miljoonasta asukkaasta 3,7 miljoonaa. Vuonna 2011 käyttäjien määrä oli vain 530 000.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)