Verkkouutiset

”Eliitti syrjäyttää Putinin vasta, kun hänen projektinsa pysäytetään. Se on pakko pysäyttää.”

Venäläisen toisinajattelijan mukaan Vladimir Putin siirtyy seuraavaksi Baltian maiden kimppuun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tiedemies Andrei Piontkovski on pitkäaikainen ja keskeinen presidentti Vladimir Putinin vastustaja. Piontkovski on viimeksi kirjoittanut kirjan Another Look Into Putin’s Soul.

Piontkovskin mukaan Kremlin johtaja ei tule välittämään Naton kanssa syntyvän sotilaallisen konfliktin uhasta, kun hän siirtyy Baltian maita vastaan.

Sen sijaan Piontkovski katsoo, että jos Putinin luoma ajatusrakennelma ”venäläisestä maailmasta” ja venäläisten ainutlaatuisuudesta pysäytetään Ukrainassa, Moskovan eliitit syrjäyttävät hänet vallasta.

”Putinin hallinnon kaltaiset autoritaariset hallinnot eivät lähde vaaleilla. Ne lähtevät palatsivallankumouksilla. Niin kauan kuin Putin voittaa, häntä kestetään, vaikka pakotteet sattuvatkin. Hänen ensimmäistä ulkopoliittisista tappioistaan tulee lopun alku”, hän katsoo.

Vilnassa puhuneen Andrei Piontkovskin mukaan lännessä jotkut haluavat välttää ajamasta Putinia nurkkaan. Harvat kuitenkaan ymmärtävät, että Putinin toimet Ukrainassa ovat osa laajempaa ja paljon uhkaavampaa skenaariota ja ”hänet on pakko pysäyttää jossain vaiheessa”.

Piontkovskin mukaan tämän tosiasian välttely tekee todennäköiseksi Euroopan ja USA:n sotilaallisten toimien tarpeen. Hän sanoo, että Ukrainan tapahtumat ovat ”osa maailmanlaajuista projektia, eikä Putin peittele sitä”.

”Hitlerille keskeistä oli kosto Saksan häviöstä ensimmäisessä maailmansodassa, Putinille kyse on kosto häviöstä kylmässä sodassa”, Pionkovski toteaa. ”Hän menee niin pitkälle kuin hänen annetaan mennä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)