Lehti: Pietarissa helmikuussa lukuisia sieppauksia

Viranomaisen mukaan suomalaisturistien ei tarvitse pelätä Venäjälle matkustamista: turvallisuustilanne ei ole muuttunut.

  • LKS 20160129 - Konstantinin palatsi Pietarissa, missä Venäjän ja Suomen pääministerit Dmitri Medvedev ja Juha Sipilä tapaavat tänään iltapäivällä perjantaina 29. tammikuuta 2016. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Konstantinin palatsi Pietarissa.

    ()

Etelä-Saimaa kirjoittaa uutisessaan, että Pietarissa ja sitä ympäröivällä Leningradin alueella on helmikuussa siepattu ainakin kuusi ihmistä. Lehti perustaa tietonsa Fontanka-sivuston tietoihin.

Etelä-Saimaa on haastatellut jutussaan rakennussuunnitteluyritys SRV:n Venäjä-johtajaa Jussi Kuutsaa. Hän kertoo huomanneensa uutiset kidnappauksista ja pitävänsä selvänä, että huonot taloudelliset ajat lisäävät rikollisuutta.

– Sellaisia otsikoita on lukumääräisesti enemmän kuin niin sanottuina hyvinä aikoina vuosina 2011–2013 tai 2000-luvun alun ja vuoden 2008 välisenä aikana, hän toteaa.

Etelä-Saimaan uutisen mukaan siepattuja on jopa kidutettu, mutta heiltä on myös vaadittu lunnaita. Myös yrityksiä on kaapattu ja autoja varastettu.

Poliisiyhdysmies Seppo Mikkola Pietarin pääkonsulinvirastosta toteaa Etelä-Saimaalle, ettei Pietarin turvallisuustilanne ole muuttunut. Turistien ei hänen mukaansa tarvitse pelätä matkustamista Venäjälle.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.