Verkkouutiset

Vladimir Putinin tiedottaja varoittaa: Tilanne on pahempi kuin kylmässä sodassa

Dmitri Peskovin mukaan syytökset, joiden mukaan Venäjä olisi sekaantunut Yhdysvaltain vaaleihin, ovat herjaavia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskovin mukaan tämänhetkiset suhteet Venäjän ja Yhdysvaltojen välillä ovat jopa huonommassa tilassa kuin kylmän sodan aikaan. Peskov sanoi ABC Newsin haastattelussa, että syytteet Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ovat ”valeuutisia” ja ”herjauksia”.

”Niillä ei ole todisteita ollenkaan”, Peskov sanoo.

Yhdysvaltain edellisen presidentin Barack Obaman Venäjälle asettamat sanktiot vaaleihin sekaantumisesta ovat Peskovin mukaan syy siihen, että suurvaltojen välit ovat niin kylmät.

Obama julkisti joulukuussa listan sanktioista seurauksena Venäjän epäillyistä kyberhyökkäyksistä Yhdysvaltain hallintoa kohtaan. Sanktioiden joukossa oli muun muassa 35 tiedusteluagentiksi tunnistetun venäläisen karkottaminen.

”Onko se ystävällistä? Ei mielestäni. Se ei ole laillista kansainvälisen lain mukaan, joten se oli tietysti erittäin iso vahinko kahdenvälisille suhteillemme”, Peskov sanoo.

Vaikka Peskov ei usko, että Venäjä olisi sekaantunut USA:n vaaleihin, hän myöntää Trumpin presidenttiyden olevan Venäjälle parempi vaihtoehto kuin jos valituksi olisi tullut demokraattien Hillary Clinton. Tämä johtuu Peskovin mukaan siitä, että Trump toi kampanjansa aikana esiin halunsa kehittää Yhdysvaltain suhteita Moskovaan.

”Syy on hyvin yksinkertainen. Kyse ei ole kenenkään suosimisesta. Kyse on siitä, kenen ajatukset ovat lähempänä ja kenen ajatukset sopivat paremmin Venäjän yleiseen mielipiteeseen”, Peskov sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)