Verkkouutiset

Perääntyvä ISIS kylvää miinoja – ”nuoret pojat räjähtävät kappaleiksi”

Niin sanottua islamilaista valtiota vastaan taistelevat kurdijoukot pyytävät Yhdysvalloilta apua ISIS-terroristien kylvämien miinojen purkamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syyrian koillisosassa sijaitsevasta Hasakahin kaupungista perääntyvät ISIS:n terroristit ovat kylväneet tuhansia miinoja poistuessaan, kertovat jihadisteja vastaan taistelevat kurdijoukot.

Kurditaistelijat ja Syyrian presidentille uskolliset joukot ovat iskeneet ISIS:n piilopaikkoihin ajaakseen jihadistit pois.

Eräs paikallinen komentaja kertoi NBC Newsille, että kurdijoukot ovat piirittäneet tuhat ISIS-terroristia. Kurdikomentajan mukaan paenneet jihadistit ovat kylväneet niin paljon maamiinoja, että ainakin yli kymmenen Hasakahin ympäristössä olevaa kylää on muuttunut asumiskelvottomiksi.

– Siellä on tuhansia miinoja. He (ISIS) kylvävät suuria miinoja, jotka räjähtävät helposti. Ne räjäyttävät nuoria poikia kappaleiksi, kertoo taistelunimeä Lawant Rojava käyttävä komentaja.

– Osa miinoista on asennettu limsatölkkeihin, joita lapset usein nostavat maasta, hän jatkaa.

Rojava on menettänyt 15 taistelijaa yrittäessään purkaa miinoja viimeisen neljän kuukauden aikana.

– Me tarvitsemme apua. Meillä ei ole tarvittavaa teknologiaa niiden purkamiseksi.

Rojavan mukaan kurditaistelijat tarvitsevat myös kypäriä, sirpaleliivejä ja moderneja aseita. Kurdijohtajat ovat toistuvasti vedonneet Yhdysvaltoihin saadakseen lisää aseita. Jihadistien tulivoima on tällä hetkellä huomattavasti suurempi kuin kurdien.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)