Verkkouutiset

Yhdysvallat suunnittelee tukea Ukrainalle – kohteena separatistien ilmapuolustus

Yhdysvallat suunnittelee antavansa tiedustelutietoja kapinallisten ilmapuolustuksesta Ukrainalle, jotta kohteet saataisiin tuhottua. Lopullista päätöstä ei kuitenkaan ole vielä tehty.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain puolustusministeriö ja maan tiedustelupalvelut suunnittelevat antavansa Ukrainalle tarkkoja tiedustelutietoja separatistien ilmapuolustuksesta, kertoo New York Times. Tavoitteena on, että Ukrainan armeija saisi tuhottua kohteet tietojen avulla.

Asiasta ei kuitenkaan ole vielä keskusteltu valkoisessa talossa. Presidentti Barack Obama on jo aiemmin hyväksynyt suppean tietojenvaihdon Ukrainan kanssa, mutta on epävarmaa onko hänellä halukkuutta jakaa tarkempaa tiedustelutietoa sotilaskohteista. Tämä sitoisi Yhdysvallat syvemmälle Ukrainan konfliktiin.

Keskeistä tuntuukin olevan nyt, haluaako Yhdysvallat antaa voimakkaan viestin Vladimir Putinille kohdistamalla tiedot Venäjän toimittamiin asejärjestelmiin, vai tukea Ukrainan hallitusta selviämään taistelusta separatistien kanssa.

Yhdysvallat antaa jo tällä hetkellä Ukrainalle satelliittikuvia ja muita tietoja joukkojen liikkeistä sekä kalustosta Venäjän ja Ukrainan raja-alueella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)