Verkkouutiset

Saksa ja Itävalta vastustavat USA:n haluamia uusia sanktioita Venäjää vastaan

Saksan liittokansleri Angela Merkel asettuu uusia Venäjä-pakotteita vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan ulkoministeri Sigmar Gabriel ja Itävallan liittokansleri Christian Kern arvostelivat jo torstaina Yhdysvaltojen esittämiä uusia pakotteita Venäjää vastaan.

Heidän mukaansa USA:n ehdottamissa pakotteissa on kysymys maan omasta edusta, ja niiden seurauksena olisi Euroopan kaasutoimitusten vaarantuminen, kertoo Spiegel Online.

Saksan liittokansleri Angela Merkel asettui perjantaina ulkoministeri Gabrielin tueksi.

Merkelin lehdistöedustajan Steffen Seibertin mukaan ”on varovasti sanottu, että kyseessä on Yhdysvaltain senaatin omaehtoinen esitys”.

Yhdysvaltain senaatti oli lähes yksimielinen, kun 97 senaattoria sadasta päätti tukea uusia pakotteita Venäjää vastaan. Pakotteiden syynä on Venäjän sekaantuminen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin, Krimin valloitus ja Syyrian presidentin Bashar al-Assadin tukeminen.

Ulkoministeri Gabriel ja Itävallan liittokansleri Kern kertoivat, että kyseessä on Yhdysvaltain taloudellisista intresseistä. Heidän mukaansa Yhdysvallat haluaa pakottaa eurooppalaiset ostamaan amerikkalaista nestekaasua Venäjältä tuodun maakaasun sijaan.

Kiistan taustalla on Nordstream-II-kaasuputki, joka kulkisi vanhan kaasuputken rinnalla Venäjältä Saksaan Suomenlahden kautta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)