Verkkouutiset

Kuohuviinitehdaskin joutui EU:n pakotelistalle

EU:n pakotelistalle lisättiin 15 lähinnä venäläistä johtajaa sekä 18 yhtiötä ja järjestöä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan unionin pakotelistalla Ukrainan suvereniteetin heikentämisen vuoksi ovat nyt muun muassa Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov ja ulkomaantiedustelun johtaja, ex-pääministeri Mihail Fradkov.

Merkittäviin lisäyksiin kuuluvat myös Tshetshenian presidentti Ramzan Kadyrov, Venäjän turvallisuusneuvoston Boris Gryzlov, Rashid Nurgaljev ja Nikolai Patrushov, kuvernööri Aleksander Tkatsjov ja tiedustelujohtaja Sergei Beseda.

Pakotelistalle kuuluvat nyt myös niin kutsutut Donetskin kansantasavalta, Luhanskin kansantasavalta ja Novorossijan liittotasavalta sekä niiden johtajia, kuten Pavel Gubarev vaimoineen.

Erikoisuuksia listalla ovat Nikolai Kozitsynin Great Don Army eli ”kasakkasotilaat”, puolisotilaallinen Sobol-järjestö ja niin sanotut Luhanskin kaarti, Kaakon armeija, Donbassin kansanmiliisi ja Vostokin pataljoona.

EU lisäsi pakotteiden kohteiksi myös krimiläisiä yrityksiä, joiden omistus valtauksen jälkeen siirrettiin Venäjälle vastoin Ukrainan lakia. Näitä ovat muun muassa Kerchin lauttayhtiö ja satama, Sevastopolin kaupallinen satama, Nizhnaja Oreandan kylpylä, Magarachin kansallinen viini-instituutti, Asovan tislaamo ja historiallinen kuohuviinivalmistamo Novy Svet.

EU:n pakotelistalla on lisäysten jälkeen 87 ihmistä ja 20 yritystä tai järjestöä. Uusimmat nimet julkaistiin varhain lauantaiaamuna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)