Verkkouutiset

Viranomaisohjeita arvostellaan USA:ssa: Pakolaiselta ei saa kysyä uskonnosta

Syyrian pakolaisia vastaanottavilta USA:n viranomaisilta on kielletty uskontoon liittyvät avainkysymykset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Daily Callerin mukaan presidentti Barack Obaman hallinto on määrännyt maahantulovirkailijat seuraamaan tulijoiden käyttäytymistä heidän ideologiansa sijaan.

Periaatteen mukaisesti virkailijat eivät keskity tulijoiden poliittiseen, ideologiseen tai uskonnolliseen taustaan.

Homeland Security -viraston ohjekirjan mukaan kysymysten ei tule olla ”kokonaista uskontoa, kansaa, aluetta tai kulttuuria pahuuteen tai väkivaltaan yhdistäviä. Esimerkiksi on epäkorrektia ja vahingollista väittää, että kaikilla muslimeilla on terroristiyhteyksiä”.

Sen sijaan kysymysten kehotetaan heijastavan sitä, että terroristit tulevat eri etnisistä ryhmistä, roduista, sukupuolista ja uskonnoista.

Turvakonsultti David Reaboin mukaan USA ei saa kysyä maahantulijoilta nyt hänen jäsenyydestään muslimiyhteisöissä, uskonhaaraansa tai moskeijaansa. Ei saa myöskään kysyä esimerkiksi haluaako tulija USA:n siirtyvän islamin alle tai katsooko hän, että islamia loukkaavan on kuoltava.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)