Verkkouutiset

Teinityttö ei suostunut vaimoksi – poltettiin hapolla

Pakistanilaisen perheen kieltäytyminen antamasta 16-vuotiasta tytärtään vaimoksi koitui tämän kohtaloksi, kertoo paikallinen sanomalehti The Express Tribune.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tytön perheen taloon murtautui lauantaina kaksi miestä, jotka heittivät tytön päälle kokonaisen pullon syövyttävää happoa. Tytön ihosta tuhoutui 90 prosenttia ja lisäksi hän menetti näkönsä lähes kokonaan.

Toinen hyökkääjistä oli kosija, jonka naima-aikeet tyttö itse ja tytön perhe aikaisemmin torjui. Hyökkääjistä toinen pidätettiin jo lauantaina. Sunnuntaina miehet joutuivat terrorisminvastaisen oikeuden eteen. Heitä syytetään murhayrityksestä.

Vastaavanlaiset tapaukset eivät ole Pakistanissa mitenkään harvinaisia. Kesäkuun lopussa 16-vuotias tyttö poltettiin elävältä, koska hän torjui kosiskelijansa. Samana kesäkuun 30. päivänä eräs aviomies kaivoi vaimonsa silmät päästä, koska tämä oli ”huono vaimo”, kertoo The Express Tribune.

Pelkästään happohyökkäyksiä maassa tapahtuu enemmän kuin yksi päivässä. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin ja Pakistanin ihmisoikeuskomissio HRCP:n mukaan happohyökkäysten uhriksi joutuu vuosittain 400-750 ihmistä. Uhreista yli 65 prosenttia on naisia ja 15 prosenttia lapsia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)