Verkkouutiset

Turkki hiiltyi paaville – ”ristiretkeläispuhetta”

Paavi suututti turkkilaiset uudistamalla väitteensä ottomaanien tekemästä kansanmurhasta Armeniassa vuosisata sitten.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Paavi Franciscus on ollut kolmipäiväisellä vierailulla Armeniassa. Lauantaina hän totesi puheessaan, että ottomaaniturkkilaiset teurastivat armenialaisia vuonna 1915 ja että se oli suunniteltu kansanmurha.

Turkin varapääministeri Nurettin Canikli kommentoi paavin puheita tuoreeltaan ”erittäin valitettaviksi” ja sanoi, että puheissa oli kaikuja ”ristiretkien mentaliteetista”.

Turkki torjui väitteet kansanmurhasta. Lisäksi Turkki totesi, että historioitsijat ovat liioitelleet väittäessään, että sata vuotta sitten kuoli jopa 1,5 miljoonaa armenialaista. Ihmisiä kuoli molemmin puolin rajaa, kun Ottomaanien valtakunta romahti keskellä ensimmäistä maailmansotaa, turkkilaiset muistuttavat.

Paavi Franciscus sanoi armenialaisten joukkomurhaa kansanmurhaksi vuosi sitten ensimmäisen kerran. Silloin Turkki kutsui suurlähettiläänsä pois 10 kuukaudeksi ja syytti paavia valheista.

Sunnuntaina paavi käänsi huomionsa enemmän uskonnollisiin asioihin, kirjoittaa The Washington Post.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)