Verkkouutiset

Pohjois-Korea kriisissä – Kim Jong-un pyysi apua yllättävältä taholta

Pohjois-Koreaa vaivaa vuosisadan pahin kuivuus. Se uhkaa syöstä maan kriisiin
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Koreaa vaivaa poikkeuksellisen paha kuivuus. Maa kärsii jo ennestään ruokapulasta ja kuivuus on heikentänyt maataloustuotantoa merkittävästi. Muun muassa riisisadosta on tullut useiden uutislähteiden mukaan erittäin huono.

Toinen kuivuuden aiheuttama ongelma ovat toistuvat ongelmat sähköntuotannosta ja niistä seuraavat laajat sähkökatkot. Pohjois-Koreassa luotetaan nimittäin vahvasti vesivoimaan. Esimerkiksi Washington Post kertoo tässä jutussaan, kuinka jopa 60 prosenttia maan sähköstä tuotetaan vesivoimalla. Nyt jokien virtaus on kuitenkin heikentynyt ja patoaltaiden pinta laskee. Tämä on johtanut sähköongelmiin koko maassa.

Kuivuuden vakavuudesta kertoo jo sekin, että tavallisesti maan ja sen johdon saavutusten ylistämiseen ja Etelä-Korean ja lännen haukkumiseen keskittyvä valtiollinen uutistoimisto KCNA on kertonut ”pahimmasta kuivuudesta 100 vuoteen”. KCNA:n mukaan se on aiheuttanut merkittäviä vahinkoja riisisadolle. Jotkut Pohjois-Korean tuntijat ovat kuitenkin spekuloineet, että maan johto saattaa pyrkiä liioittelemaan kuivuuden aiheuttamia vahinkoja saadakseen lisää ruoka-apua ulkomailta.

NK News kertoo Kim Jong-unin itsevaltaisesti johtaman diktatuurin pyytäneen nyt apua yllättävältä taholta.

Pohjois-Korea on nimitäin anonut avustuksia Iranin Punaiselta puolikuulta. Iranilaisen IRNA:n mukaan Pohjois-Korean Iranin lähettiläs Kang Sam Hyon esitti vetoomuksen iranilaisen avustusjärjestön johtajalle Amir Hossein Ziaeelle.

Ziaeen kerrotaan vastanneen myöntävästi ja luvanneen, että Punainen puolikuu toimittaa avustuksia Pohjois-Korealle.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että maidemme ystävälliset suhteet ovat edelleen voimissaan”, Kang kommentoi IRNA:lle.

Pohjois-Korean ja Iranin uskotaan tekevän runsaasti yhteistyötä aseteknologian ja -kaupan parissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)