Verkkouutiset

Pohjois-Korea laukaisi ohjuksen – Japanin hallitus hätäkokoukseen

Pohjois-Korea on suorittanut uuden ohjuskokeen, kertoo BBC viitaten japanilaisiin ja eteläkorealaisiin medialähteisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Japanin yleisradion mukaan ohjus osui Japanin aluevesille. Pääministeri Shinzo Abe on kutsunut hallituksen hätäkokouksen koolle käsittelemään asiaa. Myös Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in on kutsunut hätäkokouksen koolle.

Japanin hallituksen korkeimman valtiosihteerin Yoshihide Sugan mukaan ohjus lensi noin 45 minuuttia, mikä on kauemmin kuin Pohjois-Korean heinäkuussa testaaman mannertenvälisen ohjuksen lentoaika.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon vahvisti, että Pohjois-Korea on laukaissut ballistisen ohjuksen.

Pohjois-Korea väitti heinäkuun alussa testanneensa ensi kertaa onnistuneesti mannerten välistä ohjusta.

Joidenkin arvioiden mukaan ohjus saattaisi yltää Yhdysvaltojen Alaskaan saakka. Toistaiseksi Pohjois-Korealla ei ole kykyä rakentaa ydinkärkeä, joka sopisi pitkän matkan ohjukseen ja varmistaa, että se säilyisi ehjänä perille saakka. Useiden asiantuntijoiden mukaan Pohjois-Korean ohjukset eivät myöskään ole tarkkoja.

Toisten asiantuntijoiden mukaan Pohjois-Korea todennäköisesti saa ratkaistua ongelmat ja pystyisi kehittämään 5–10 vuoden aikana ydinaseen, joka yltäisi Yhdysvaltoihin saakka.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)