Verkkouutiset

Iskuskandaali: Tappamista jatkaneen terroristin kanssa tiloissa seitsemän poliisia, joita kiellettiin toimimasta

Seitsemän orlandolaista poliisia joutui seuraamaan sivusta verilöylyä ainakin 15-20 minuutin ajan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Orlandon homobaarin 50 kuolonuhria vaatineen terrori-iskun selvittelyssä on tullut ilmi tietoja poliisien toiminnasta. Pulse-baariin tuli ampumisen alettua sisälle yhteensä seitsemän lähellä ollutta paikallista poliisia.

Poliisien todistusten mukaan heitä käskettiin tuolloin odottamaan erikoisjoukon saapumista.

Swat-poliisien odottaminen kesti 15-20 minuuttia. Tuon ajan joukkomurhaaja Omar Mateen jatkoi tiloissa baarin asiakkaiden ampumista.

Tieto tekee osaltaan ymmärrettäväksi sen, miten kuolonuhrien määrästä tuli niin suuri: murhaajaa ei estetty.

Poliisi Brandon Cornwell oli tullut baariin sisälle lähistöltä vain 38 sekuntia sen jälkeen, kun oli kuullut poliisiradiosta, että paikan päällä ammuttiin.

Cornwellin mukaan kahden minuutin päästä sisätiloissa oli yhteensä jo seitsemän poliisia. He olivat rikkoneet suuren ikkunan päästäkseen sisään. Omar Mateenia ei näkynyt. Hämärissä tiloissa kuului ampumista, avun huutoja ja kirkumista. Poliisit ottivat ”taktisen position” baaritiskin takana klubin keskellä.

Poliisit saivat ohjeet odottaa erikoisjoukkojen Swat-tiimin saapumista ja tottelivat käskyä. Koko odotusajan poliisit kuulivat laukauksia ja kirkumista.

Viranomaiset ottivat käyttöön 1999 Columbinen koulusurmien jälkeen käyttöön toimintaohjeet vastaaviin tilanteisiin. Ohjeissa todetaan, että kun paikalla on kaksi tai useampia poliiseja, on ampujan kimppuun käytävä ihmishenkien säästämiseksi nopeasti, neuvottelematta tai antamatta aikaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)