Verkkouutiset

Mitä Pohjois-Koreassa tapahtui? Kaikki kuvat Kim Jong-unin sukulaisista poistettu oppikirjoista

Valokuvat isä- ja isoisädiktaattorista ovat jostain syystä saaneet lähteä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itsenäinen Asia Press -uutistoimisto hankki 77 pohjoiskorealaista oppikirjaa, joita tällä hetkellä käytetään maan ylä-asteikäisten ja lukiolaisikäisten kouluissa.

Oppikirjoissa on lukiolaisille 13 ainetta: korealainen kirjallisuus, fysiikka, biologia, kemia, matematiikka, historia, englanti, taide, mekaniikka, maantieto, kiinalaiset kirjaimet, vallankumoushistoria ja sosialistinen moraali.

Jokaisen kirjan ensimmäisellä sivulla on lihavoitu sitaatti maan entisiltä johtajilta Kim il-sungilta, tai Kim Jong-ililta tai nykyiseltä johtajalta Kim Jong-unilta. Korea Timesin mukaan jostain syystä kirjoista on kuitenkin poistettu kaikki kuvat Kim Jong-unin perheenjäsenistä eli isästä ja isoisästä.

Asiapress spekuloi Pjongjangin määränneen kuvakiellon estääkseen lapsia piirtämästä kuviin. Kimin perheen kuvien häpäisy missään muodossa on ankarasti kiellettyä maassa.

Oppikirjoissa on useita nykyistä johtajaa, hänen isäänsä ja isoisäänsä idolisoivia tekstejä. Heitä kuvaillaan poikkeuksellisiksi johtajiksi, joilla on erikoiskykyjä. Opiskelijoita kannustetaan tulemaan ”arvostetun kenraali Kim Jong-unin todellisiksi pojiksi ja tyttäriksi”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)