Verkkouutiset

Rakas perheeni teloitettiin kylmäverisesti – kirjeet kertovat Romanovien viimeiset vaiheet

Nikolai II:n sisaren lapsenlapsi on tuonut julkisuuteen kirjeet, jotka hänen isoäitinsä kirjoitti siskolleen Venäjän vallankumouksen aikoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän tsaari Nikolai II:n siskon Olga Alexandrovnan vastikään julkaistut kirjeet kertovat pelosta ja vihasta, jota Romanovien hallitsijaperheen jäsenet kokivat Venäjän vallankumouksen aikaan. Kirjeiden julkaisusta kertoo Mirror.

Nikolai II teloitettiin vaimoineen ja lapsineen vuonna 1918. Bolsevikkisotilaat ampuivat heidät heinäkuun 17. päivä Jekaterinburgissa.

Tsaarin nuorempi sisko Olga Alexandrovna lähetti yli 50 kirjettä siskolleen Xenialle Romanovien vallan päättymisen aikoihin. Kirjeissä kuvataan perheen viimeisiä vaiheita Venäjän hallitsijoina.

Kirjeet on kirjoitettu pääosin englanniksi, jotta ne eivät joutuisi sensuurin kohteeksi. Romanovien perhe eli kirjeiden kirjoittamisen aikaan bolsevikkien tarkkailussa ja jatkuvassa salamurhan pelossa.

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen brittiläiset ja ranskalaiset liittyivät Venäjän sisällissodassa valkoisten puolelle. Tämä ei estänyt Romanovien teloitusta.

Olga kirjoitti vuoden 1919 tammikuussa kirjeessään, että hänen vihansa liittolaisia kohtaan oli selvä. Hän tuomitsi liittolaiset siitä, että hänen perhettään ei suojeltu tarpeeksi. Kirjeistä huokuu epätoivo ja pelko.

”Tämä elämä on odottamista, epävarmuutta ja kauheuksia, ja tämä jatkuu vielä ainakin vuoden tai kaksi”, Olga kirjoittaa.

Tuohon aikaan Olga oli yhä Venäjällä valkoisen armeijan suojeluksessa. Xenia sen sijaan oli maanpaossa Krimillä. Myöhemmin Olga pakeni Tanskaan ja Xenia-sisko Englantiin.

Toisessa kirjeessä Olga tuomitsee ”paholaiset”, jotka teloittivat hänen ”rakkaan perheensä kylmäverisesti”.

”Miten nuo paholaiset pystyivät tappamaan viattomia ihmisiä, en ymmärrä.”

Nikolai II syöstiin vallasta Venäjän vallankumouksen yhteydessä, ja hänet lähetettiin perheineen maanpakoon Siperiaan. Romanovit ehtivät hallita Venäjää 300 vuoden ajan.

Kirjeet ovat tähän saakka olleet Olgan lapsenlapsella, joka on päättänyt myydä ne 115 000 euron hintaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)