Presidentti Obama: Ykköstavoitteeni on kukistaa ISIS

Presidentin mukaan Yhdysvallat hakee jatkuvasti toimivia keinoja ISISin voittamiseksi.

  • LKS 20160323  NK017; US President Barack Obama (L) is received by Argentinian President Mauricio Macri at the Casa Rosada presidential palace in Buenos Aires on March 23, 2016. US President Barack Obama arrived in Argentina early Wednesday after making a historic visit to former Cold War foe Cuba. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / POOL - Martin Zabala

    Yhdysvaltain presidentti Barack Obama (vas.) ja Argentiinan presidentti Mauricio Macri.

    ()

– Tärkein tavoitteeni on kukistaa ISIS ja eliminoida tämä barbaarisen terrorismin vitsaus, joka on levinnyt ympäri maailmaa, Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi tänään keskiviikkona Argentiinassa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Hän luetteli ISISin tekevän paitsi iskuja Euroopassa, niin tappavan viattomia ihmisiä ja vääräuskoisia muslimeja Lähi-idässä sekä myrkyttävän nuorten mieliä.

Obama sanoi, ettei mikään muu ole niin tärkeää hänen agendallaan kuin mennä ISISin perään ja tuhota se.

– Kyse on siitä, miten teemme sen älykkäällä tavalla, Obama totesi.

Hänen mukaansa toimiviksi keinoiksi ovat osoittautuneet muun muassa ilmaiskut ISISin johtoon, infrastruktuuriin ja rahoituskanaviin sekä erikoisjoukot ja yhteistyö Irakin tiedustelupalvelun kanssa.

Samaan aikaan tavoitteena on estää terrori-iskut Yhdysvalloissa ja esimerkiksi Euroopassa.

Obama esitti suruvalittelunsa Brysselin tapahtumien johdosta ja sanoi belgialaisten olevan amerikkalaisten ajatuksissa ja rukouksissa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.