Verkkouutiset

Barack Obama: Donald Trump ei saa Amerikkaa peloteltua

USA:n presidentin mukaan Hillary Clintonia pätevämpää presidenttiehdokasta ei ole ollut koskaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Barack Obama oli demokraattien Philadelphian puoluekokouksen keskiviikkoillan pääpuhuja. Torstaina ilta on presidenttiehdokas Hillary Clintonin.

Barack Obaman mukaan republikaanien Donald Trump yrittää pelotella amerikkalaisia niin, että hän saisi juuri ja juuri enemmän äänestäjiä liikkeelle. Obaman mukaan Trump tulee epäonnistumaan, koska kansakunta ei ole hauras eikä pelokas.

Obaman mukaan marraskuun vaaleissa äänestäjien edessä oleva valinta on suurempi kuin tavalliset vasemmiston ja oikeiston väliset väittelyt.

– On fundamentaalimpi valinta siitä keitä olemme ihmisinä, ja pysymmekö uskollisina suurella amerikkalaiselle itsehallinnon kokeilulle. Meillä demokraateilla on aina ollut paljon erimielisyyksiä republikaanisen puolueen kanssa, eikä siinä ole mitään vikaa. Juuri tämä kilpailu ideoista työntää maatamme eteenpäin, Barack Obama sanoi.

– Mitä kuulimme viime viikolla Clevelandissa (republikaanien puoluekokouksessa) ei ollut erityisen republikaanista ja takuulla se ei ollut konservatiivista. Kuulimme syvästi pessimistisen vision maasta jossa käännymme toisiamme vastaan ja pois muusta maailmasta. Polttaviin ongelmiin ei ollut vakavia vastauksia – vain kaunan lietsontaa, ja syyllistämistä, ja vihaa, ja vihaa. Se ei ole Amerikka jonka tunnen.

Hillary Clinton on presidentti Barack Obaman mukaan tehnyt virheitä kuten hän itse ja me kaikki, mutta kuitenkin ”hän on nainen talossa”. Obaman mukaan slogan ei ole Yes She Can tai Yes I Can vaan Yes We Can.

Hillary Clinton kuuntelee presidentin mukaan ihmisiä jopa kriisin aikana, pysyy coolina ja kohtelee kaikkia arvostaen.

– Eikä väliä miten huonot todennäköisyydet, miten paljon ihmiset yrittävätkin kaataa häntä: hän ei koskaan, koskaan anna periksi, Obama totesi.

– Se on Hillary jonka tunnen. Se on Hillary jota olen tullut kunnioittamaan. Ja siksi voin sanoa luottavasti, että ei ole koskaan ollut miestä tai naista – en minä, ei Bill (Clinton), ei kukaan – joka on pätevämpi palvelemaan Amerikan Yhdysvaltojen presidenttinä kuin Hillary Clinton.

– Ja sitten on Donald Trump, The Donald ei ole varsinaisesti suunnitelmia tekevä kaveri. Ei varsinaisesti tosiasioissa pysyvä kaverikaan. Hän sanoo itseään bisnesmieheksi, joka on totta, mutta minun täytyy sanoa että tunnen paljon bisnesmiehiä ja -naisia jotka ovat menestyneet jättämättä jälkeensä vanaa oikeusjuttuja ja maksua vaille jääneitä työntekijöitä ja ihmisiä jotka tuntevat tulleensa huijatuiksi, presidentti sanoi.

Barack Obaman puhe alkaa alla ylempänä olevalla puoluekokousstreamin videolla noin kohdasta 53:00.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)