Verkkouutiset

Obaman ilmastoesitystä arvosteltiin: ”Radikaalien byrokraattien suunnitelma, joka rikkoo lakia räikeästi”

Yhdysvaltojen presidentin Barack Obaman ilmastosuunnitelmaa vastustavien oikeustoimien suunnittelu on amerikkalaisten lehtitietojen mukaan aloitettu jo varhaisessa vaiheessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Länsi-Virginian kuvernöörin lainopillisen neuvontantajan Patrick Morriseyn mukaan presidentti Obaman maanantaina julkistama ilmastosuunnitelma on radikaalia ja laitonta politiikkaa.

Hän ilmoitti New York Timesin mukaan heti suunnitelman julkistuksen jälkeen, että se rikkoo räikeästi lakia ja vahingoittaa suuresti Länsi-Virginian ja Yhdysvatojen taloutta.

Obama sen sijaan kutsui maanantaina BBC:n mukaan ilmastosuunnitelmaansa suurimmaksi ja tärkeimmäksi askeleeksi, jonka Yhdysvallat on koskaan ottanut. Ohjelman tavoitteena on vähentää Yhdysvaltojen hiilidioksipäästöjä vuoden 2005 tasosta 32 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

Morriseyn mielestä Obaman suunnitelma edustaa kansakunnan historian pisimmälle vietyä energiasääntelyä, joka on radikaalien byrokraattien suunnittelema ja joka perustuu epäselvään ja harvoin käytettyyn puhdasta ilmaa koskevaan lakiin.

New York Timesin mukaan taistelu Obaman ilmastosuunnitelmaa vastaan on Yhdysvalloissa aloitettu jo varhaisessa vaiheessa.

Viime vuoden alussa alkoi Yhdysvaltain kauppakamarissa kokoontua säännöllisesti 30 hengen ryhmä, jonka tehtävänä oli suunnitella oikeusstrategiaa mahdollisten ilmastosäädösten estämiseksi.

Ryhmään kuului noin 30 yritysjuristia, hiiliteollisuuden lobbaajia ja republikaanien poliittisia strategisteja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)