Verkkouutiset

Oikeistolle jättivoitto Uudessa-Seelannissa

Työväenpuolue kärsi historiallisen häviön ja menetti kolme paikkaa parlamentissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uuden-Seelannin vaalien tulos on selvillä. Sunnuntaisten vaalien voittajaksi on selvinnyt Uuden-Seelannin kansanpuolue, joka on saanut äänistä 48 prosenttia. Tämä tuo puolueelle 61 paikkaa ja historiallisen voiton.

Pääministeri John Key kommentoi voittoa tuoreeltaan todeten, ettei itsetyytyväisyyteen ole aihetta. Hänen mukaansa puolue aikoo säilyttää yhteyden kannattajiinsa pysytellen politiikan keskustassa.

Toisella sijalla oleva työväenpuolue keräsi 25 prosenttia äänistä ja sai 32 paikkaa parlamenttiin. Puolue menetti kolme paikkaa. Työväenpuolueelle tulos on huonoin sitten vuoden 1992. Puolueen puheenjohtaja David Cunliffe viestitti haluavansa tuloksesta huolimatta jatkaa, mutta ehdottaa silti äänestystä puoluejohtajasta.

Vihreät keräsi äänistä 10 prosenttia ja saa 13 paikkaa. 11 paikkaa ja 9 prosenttia äänistä keräsi NZ First -puolue. Pienemmistä puolueista kaksi paikkaa parlamenttiin keräsi muun muassa alkuperäiskansa maorien oikeuksista huolta pitävä Maori-puolue.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)