Verkkouutiset

Näin Dmitri Medvedev torkkuu, kun Vladimir Putin puhuu – kuvat vuosien varrelta

Venäjän pääministerin torkahtelun seuraamisesta on tullut netti-ilmiö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Moni seurasi Venäjän presidentti Vladimir Putinin torstaisen maratonpuheen aikana Venäjän pääministeriä ja entistä presidenttiä Dmitri Medvedeviä.

Pääministerillä on nimittäin nettikansaa hauskuuttava tapa torkahdella kesken tärkeiden valtiollisten tilaisuuksien. Erityisen kiusalliseksi asian tekee se, että hän istuu virkansa takia tavallisesti paraatipaikalla ja on usein kameroiden kohteena.

Washington Post kertoo tässä jo netti-ilmiöksi nousseesta nukahtelevasta Medvedevistä. Pääministeri ei tuottanut torkkuja odotteleville pettymystä torstainakaan. Puheen aikana sosiaalisessa mediassa alkoi levitä kuvia (alla), jotka todistivat pääministerin joutuneen antautumaan väsymykselle jälleen kerran.

– Vaikuttaa siltä, että Medvedev nukahti taas. Kaikki on mallillaan, Financial Timesin Moskovan kirjeenvaihtaja Max Seddon kirjoitti kuvansa saatteeksi.

Dmitri Medvedev oli myös eräs nukkujista Vladimir Putinin vuosien 2014 ja 2015 jättipuheiden aikana.

Pääministerin unenlahjat nousivat varsinaiseksi ilmiöksi Sotshin talviolympialaisten aikaan vuonna 2014. Tuolloin Medvedev bongattiin nukkumasta eturivin paikaltaan kisojen näyttävien ja varsin äänekkäiden avajaisjuhlallisuuksien aikana.

Sittemmin nukkuvasta Medvedevistä on tullut Venäjällä meemi. Esimerkiksi alla olevan mustan ruudun tekstissä lukee ”olympialaiset Dmitri Medvedevin silmin”. Joissain taas todetaan ”tuetaan Dimaa”. Dima on pääministerin lempinimi. Ilmaisulla tarkoitetaan, että Medvedevin pitäisi antaa nukkua, jos häntä väsyttää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)