Verkkouutiset

Norjaa uhkaavat terroristit ovat Syyriasta palanneita jihadisteja

Norjassa valmistaudutaan vakavaan terroriuhkaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Norjalaismedian mukaan maa varautuu terrori-iskuun. Norjan turvallisuuspalvelun saamien tietojen perusteella Syyriasta palanneet islamistiterroristit aikovat tehdä iskun muutaman päivän sisällä.

”Meillä ei ole mitään tietoa siitä, kuka iskun aikoo tehdä, missä se tehdään ja milloin se tarkalleen tapahtuu”, Norjan turvallisuuspalvelun johtaja Marie Benedicte Björnlande sanoi tiedotustilaisuudessa Oslossa torstaina.

Björnlanden mukaan terroristit saattavat saapua Norjaan paraikaa.

Poliisipäällikkö Vidar Refviksanden totesi, että turvatoimia lentokentillä, rautatieasemilla ja maanteillä on kiristetty koko maassa.

Norjan turvallisuuspalvelun vuotuisen uhka-arvion mukaan Oslon lähistöltä on matkannut Syyriaan 40-50 ihmistä, joilla on kytköksiä Norjassa toimiviin islamistiryhmiin.

Syyrian sisällissotaan lähteneitä islamisteja pidetään uhkana.

”Näin moni ei ole lähtenyt koskaan aikaisemmin taistelemaan islamistiryhmien kanssa”, turvallisuuspalvelu toteaa arviossaan.

Suomi ei ole iskulistan kärjessä

Norjan terroriuhka on vakava, mutta Suomi ei ole iskulistan kärjessä, maanpuolustuskorkeakoulun opettaja, kapteeni Antti Paronen arvioi Ylen ykkösaamussa perjantaina.

Parosen mukaan norjalaiset ovat ammattilaisia islamistisen toiminnan arvioinnissa, eivätkä anna turhia varoituksia.

Suomessa ei kuitenkaan tarvitse Parosen mielestä olla huolissaan terroriuhkasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)